Helemaal geen kraamhulp

Deze zwangerschap koos ik bewust voor het niet regelen van kraamhulp. Dat wil ik deze keer absoluut niet. Waarom niet? Bij Yara is mijn kraamtijd enorm tegen gevallen, de hulp die ik had plande haar eigen uren en elke dag waren deze anders. Ze deed niet wat ik graag wilde en wat overlegd was en ze dronk naar mijn idee alleen maar koffie met mij en mijn kraam visite op de bank en dat stoorde mij enorm. Ze wilde niet voor ons koken en zij hing mijn natte was om te drogen in onze kleding kasten. Echt waar ik wist niet wat mij overkwam en had haar daarom na 2 dagen naar huis gestuurd ik zei dat het ons wel alleen lukte.

Bij Eva hadden wij natuurlijk geen kraamhulp omdat zij prematuur geboren is. De zorg aan huis in de laatste maanden van haar leven met ook veel mensen in ons huis van zorgverleners vergt enorm veel tijd en energie. Je spreekt tijden af en wacht altijd af op hun komst maar negen van de tien keer komen ze later of helemaal niet. En ik begrijp het allemaal in de zorg hebben ze het ook druk en ik heb echt alle respect voor mensen die werken in de zorg. Ik ben wel echt een controle freak en ik heb graag alle touwtjes in handen zeker thuis. En al helemaal rond voedingstijden van je kindje je houd rekening met afgesproken tijden en als ze dan te laat komen hebben ze pech nu ben ik aan het voeden nu wachten jullie maar.

De reden?

Enfin de reden dus dat wij geen kraamhulp hebben gekozen is dat wij niet vast wilde zitten aan iemand anders zijn tijdsschema. Ook willen wij geen kraamhulp omdat ik uitgerekend ben in de week van de geboortedatum en overlijdingsdatum van onze Eva. Wij willen graag rust en kunnen genieten van ons kleine prulleke Nora en haar trotse zus Yara natuurlijk.

Hoe ging dat nou?

Na anderhalve dag ziekenhuis mochten wij naar huis en de enige reden dat wij kraamhulp nodig zouden moeten hebben was het temperaturen van Nora en de spuiten zetten voor mijn SLE en Sjogren 6 weken na de bevalling dat zouden ze ons moeten leren. Echter kan Stefan dat al in mijn twee vorige zwangerschappen deed hij dit ook al en temperaturen kunnen wij natuurlijk ook prima zelf en als ze het warm hebben haal je wat dekentjes of kleding weg en hebben ze het koud dan gaat er weer wat aan of een dekentje erbij. Ik snap wel dat je dat niet allemaal weet of daar niet zeker over bent als je de eerste verwacht. Wij wilde dit keer gewoon echt genieten van ons gezinnetje.

Lekker naar huis

Daar gingen we dan, alle papieren mee alle medicijnen op zak en trotse zus Yara achter de kinderwagen en ik werd in de rolstoel gestuurd door Stefan. Wat was het fijn om lekker met zn viertjes naar huis te gaan. Kleine Nora lekker in bedje gelegd papa ruimde alles op en mama plofte in bed want het auto ritje van Nijmegen naar Uden was nog nooit zo lang geweest haha. Yara huppelde van mijn kamer naar Nora haar kamer en wij werden helemaal vertroeteld door Yara echt zó lief. Het was zo lekker ontspannen en Nora deed het super goed natuurlijk wel last van krampjes maar dan knuffelen wij gewoon extra veel want knuffels werken altijd het allerbeste tegen alle verdriet en pijn natuurlijk.

De bevestiging van de juiste keus voor geen kraamhulp bleek wel weer toen de GGD een sms stuurde dat zij tussen 10 en 11 langs zouden komen voor de gehoortest en de hielprik en zij dus om half 12 pas kwamen. Dan heb je mij echt op de kast en ik was dus aan het voeden en de gehoortest kon dus niet goed worden uitgevoerd maar dikke pech komen jullie maar nog een keer terug volgende week. Dus wij hebben geen moment spijt gehad en de verloskundige is natuurlijk wel gewoon geweest om de wond te controleren van de keizersnee en om mijn bloeddruk te meten. Al met al heerlijk genoten de eerste paar dagen, lekker met zijn viertjes en dat was ook heel fijn op de dagen dat wij Eva extra miste en er ook echt als gezin voor elkaar geweest zijn. Niemand die ons in de weg liep daarin en dat was echt heel fijn. Heerlijk genoten van mijn eerste dagen na de bevalling.

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: