Istanbul | Dag 2

Na een eerste dag waarin je altijd even moet acclimatiseren breekt er een nieuwe dag aan. Een mooie zonnige dag om heerlijk de stad te gaan verkennen.

GRAND BAZAAR

Ons hotel is om dat niet vergeten te noemen echt heel fijn. Het ligt centraal van alle bezienswaardigheden. Ons bed is goed, wat ik altijd héél belangrijk vind. Na het ontbijt besluiten we om de Grand Bazaar op te zoeken. Het is nog vroeg en het is nog helemaal niet druk op straat. Aangekomen bij de Grand Bazaar kijken wij onze ogen uit. Het is zo mega groot. Het zijn wel allemaal dezelfde shops. Schoenen, sieraden, thee, kruiden, lampjes, kleding en kleden en dat keer 10.000 denk ik.

Grand Bazaar

GALATA TOWER

Na de Grand Bazaar zijn wij de brug over gelopen richting de Galata Tower. Het werd al druk op straat. Je loopt lekker langs het water waar gezellig allemaal bootjes varen. Bij aankomst van de Galata Tower koop je een kaartje van 300 lira dat is ongeveer 15 euro. Daarmee kan je de toren in en genieten van het prachtige uitzicht. Uitzicht over heel Istanbul.

View vanuit de Galata Tower

BASILICA CISTERNE

Het volgende wat wij wilde zien was Basilica Cisterne. Na een heerlijk kopje koffie op een terrasje tegenover de Galata Tower zijn wij doorgelopen richting Basilica Cisterne. Dat is een soort onderwater grot. Ook hier weer een entree, kaartje van ongeveer 15 euro p.p. Het is mooi maar ik had er wel meer van verwacht na het lezen van de verhalen op internet.

Basilica Cisterne

NUSR-ET

We hebben nog een lekker terrasje gepakt en dronken een lekkere cocktail. Ergens onderweg aten we ook nog een echte dürüm echt heerlijk. Niet zo’n vettig ding als in Nederland. En we hadden gereserveerd bij Nusr-Et een restaurant van de bekende Instagram filmpjes. Heerlijk vlees met een showtje vooraf aan je tafel tijdens het bereiden. Heerlijk gegeten en we waren met voor, hoofd en nagerecht 3000 lira kwijt. Echt een aanrader!

Nusr-Et

ROOFTOP BAR

Wat je hier ook zeker moet doen is een rooftop bar of restaurant bezoeken. Dat uitzicht met zonsondergang is fantastisch. De kleuren die de lucht heeft bij de zonsondergang zijn echt waanzinnig! Wanneer het donker is en alle lampjes van de stad aan zijn krijgt de stad ook een prachtig plaatje.

Uitzicht vanuit de rooftop bar

Dag 3 gaan we de prinseneilanden bezoeken. Heel benieuwd naar dat want ik heb prachtige verhalen gelezen en mooie foto’s gezien.

🫶

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: