Istanbul | dag 1

Onze citytrip naar Istanbul dat gepland stond was daar, de avond ervoor op koningsnacht besloten wij nog uit eten te gaan bij een heerlijk restaurant in Uden ‘MUGGELS’. Heerlijk gegeten en wijntjes gedronken met vrienden. Dat liep uit op een stap avond en wij kwamen om 4 uur thuis. De wekker ging om 6 uur dus onze citytrip begon intens.

Muggels

DE DAY AFTER

Kwart over 7 wilde wij aanrijden. We strompelde snel door het huis om alles bij elkaar te sprokkelen. En hup de auto in. We reden net de snelweg op en ik dacht ‘shit’ mijn paspoort ligt nog thuis. Eerste afslag weer eraf geteden en terug naar huis. Onderweg weer naar Schiphol moest nog de Schiphol parking gereserveerd worden. En ondertussen hadden we samen de grootste kater ever.

ONDERWEG

Er leek geen eind aan de weg te komen richting Schiphol. Stefan lag lekker te slapen en ik reed ons naar Schiphol. Eenmaal aangekomen bij de parking duurde het natuurlijk een eeuwigheid tot de bus kwam. Het was inmiddels 9:00 en ons vliegtuig vloog om 11:30. Kwart voor 10 kwamen we aan op Schiphol.

DOOR DE DOUANE

We sjouwde richting de incheckbalie en ik dacht echt dat heel Schiphol aan het rond draaien was. Ik had ook zo’n behoefte aan eten en een glaasje cola. Gelukkig verliep alles snel en konden we onze lunch bestellen bij de Mac. Bizar trouwens dat de Mac op Schiphol gewoon 2 keer zo duur is als normaal. Ik nam nog een paar paracetamol in en we konden er weer even tegenaan. Zo voelde het.

Mac

DE VLUCHT

Het is naar Istanbul ongeveer 3 uurtjes vliegen. We konden even een beetje slapen en toen werden we wakker gemaakt voor een maaltijd aan boord. Daarna een filmpje gekeken en toen waren we al aangekomen in Istanbul. De vlucht ging snel. We hadden gelezen dat je gewoon een taxi kan pakken op de luchthaven. De man die ons aansprak dat hij een Taxi was gaf mij niet echt een fijn gevoel. Dat bleek ook toen hij ons maar bleef rond rijden in Istanbul. Ik vroeg ook wat ze aan het doen waren want hij bleef maar verkeerde afslagen pakken. Het was een oplichter. Bij aankomst van het hotel zei hij het is 3000 TL was, dat is 150 euro. De normale prijs is 50 euro. Wennig kans Franske zei ik. Toen kwamen er ook nog twee toeristen bij staan en de hotelmanager dat we ons niet moesten laten oplichten. Anyway uiteindelijk 75 euro betaald en hem nog even verteld wat ik van ‘m vond. Niet dat hem dat iets kan schelen maar was toch fijn om gezegd te hebben.

De vlucht

DINNER WITH A VIEW

We hebben even heerlijk gedoucht om daarna lekker te gaan eten. Bij ons hotel is er een rooftop restaurant waar we zijn gaan zitten om te eten. Met een heel mooi uitzicht over Istanbul en hier zijn wij even bijgekomen van onze dag. Het eten was prima. Het uitzicht maakte het compleet.

Rooftop restaurant

RONDJE STAD

Na het eten liepen wij nog een rondje door de stad. Alles is lopend te bereiken vanuit ons hotel. Voor ons ook echt geen taxi meer. We zijn in een moskee geweest, wat is dat toch mooi. Wij liepen een rondje op de bazaar. Ik kocht armbandjes voor de meiden. En we dronken Turkse thee én aten een stukje van een soort koek. Dat hebben we ook meteen gekocht voor thuis. Een beetje cultuur voor mee naar huis. Dat vind ik altijd heel leuk.

Moskee

NAAR BED

Na een hele zware kater dag liggen we nu op bed en gaan we lekker slapen. Morgen weer een mooie dag in Istanbul. Wellicht is er morgen tijd voor een bezoekje aan de prinseneilanden.

Goodnight 🌙

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: