Zomer tijd ☀️

De naam zegt het al… Ik ben er klaar voor! Laat die zon maar komen. De meeste reacties op de verandering in tijd is dat het kortere nachten worden en dat ze niet weten hoe ze de kinderen aan dit nieuwe ritme moeten laten wennen. Lees verder hoe het bij ons in huis gaat als de klok vooruit gaat.

Goedemorgen, 06:30 ik kan er wel aan wennen. 😅

Inmiddels ben ik al ruim 8 jaar mama van 3 prachtige meiden. Je grootste droom is dat als je ouders gaat worden dat ze slapen wanneer dat van ze verwacht word. Dat is in de praktijk altijd anders als in je dromen. Hoe onze kinderen het doen?

Yara onze eerste baby was een ramp. Die vond dat slapen voor apen was. Zodra zij naar bed moest was het drama. De hele boven verdieping was een nachtmerrie voor haar leek het wel. De trap op associeerde zij met drama want dan moest ze slapen. De kraamhulp dacht dat het een slim idee was om haar dan bij ons in bed te leggen om te slapen. Grootste fout als je het mij vraagt want tot haar 4 de jaar was het drama en wilde ze niet in haar eigen bed slapen. Serieus alles geprobeerd van andere meubels, andere kleur op de muren, ander matras, andere opstelling van de kamer, andere kamer, grote meiden bed, prinsessen paleis bed laten maken etc etc. Ten einde raad! Winter en Zomer tijd… Daar had zij lak aan. Aan slapen deed zij niet.

Eva onze middelste dochter sliep als een roosje. De eerste 7 weken in het ziekenhuis omdat ze 11 weken te vroeg geboren was. Niks van gemerkt overigens als het om slapen ging want die leefde van het slapen. Tot ze twee jaar was sliep zij altijd wanneer wij haar naar bed brachten. Winter en Zomer tijd was voor haar geen probleem. Ook deden wij niet aan een uur eerder op bed leggen als de klok verzet werd of iets dergelijks. Zij sliep altijd.

Nora onze kleinste meid die slaapt ook altijd al goed. Vanaf haar geboorte meteen in haar eigen bed gelegd en die vind slapen fantastisch. Zodra die haar bed voelt slaapt zij. Vind ze heerlijk en ik ook. Iedere ochtend hoor ik haar dekentje open slaan en hoor ik haar uit haar bedje klimmen. Dan raken haar teentjes de grond en tippelt ze naar onze kamer. Dan zwaait ze met een flinke vaart de deur open en zie ik haar wilde haartjes dansen boven ons bed uit. Zij gooit met een rot vaart de deur weer dicht en dan tippelt ze naar mij om vervolgens met veel moeite in bed te klimmen. Zij gaat dan liggen en zegt ‘Mama jij mij kriebelen’. Heerlijk om die meiden in de ochtend bij ons in bed te hebben en even samen de ochtend te beginnen door samen te knuffelen en even te kletsen. Nora doet dit altijd op hetzelfde uur. 05:30 stipt komt ze aan en in de zomertijd is dat 06:30. Ik heb dus mooi een uur uitgeslapen vanochtend. (grapje) Wij veranderen niks aan de tijd dat ze naar bed gaan. En ik hoop dat ze 06:30 vol gaat houden. 🤞

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: