10 meest gestelde vragen over Curacao met kinderen. ☀️

Afgelopen week gingen wij voor 9 dagen naar Curacao, tijdens Carnaval hier in Nederland. Ik heb enorm veel vragen gekregen omdat wij met kinderen zo ver weg gingen dat ik die vragen graag met jullie wil delen en vooral ook onze ervaring daarmee.

Mambo Beach

1. Zo ver vliegen met kinderen was dat te doen?

Yara (8) en Nora (2,5) in een vliegtuig voor zoals op onze boeking beschreven heenreis van 10u40 en terugreis van 9u40 waren ook mijn grootste zorgen. Op het moment dat wij richting Schiphol reden heb ik alles losgelaten en dacht ik: ik zie het allemaal wel ik ga mij niet meer druk maken. We hadden voor elk uur een cadeautje bij. Er is er maar één open gemaakt. Ze hebben films gekeken en spelletjes gespeeld op het scherm in het vliegtuig. We kregen een paar keer eten en ze sliepen wat en het was uiteindelijk maar 9 uur vliegen ipv 10u40 zoals omschreven in de boeking en terug ook maar 9 uur.

2. Is het niet te warm met kinderen in Curacao?

Nee absoluut niet. Er staat een heerlijk windje en die zorgt ervoor dat het super lekker is. Je moet wel echt ieder uur smeren want door de wind voel je niet dat je verbrand.

3. Hoe hebben jullie dat gedaan met avond eten?

De kindjes hebben we gewoon lekker mee uit eten genomen. Overal maken ze iets voor de kindjes wat ze lekker vinden. Pasta, frietjes met saté, soepje echt van alles. Ze zijn daar echt heel leuk met kinderen. Zelfs in de chique tenten zijn ze gewoon welkom.

4. Kan je wel alle mooie hotspots zien met kinderen?

Onze kinderen vermaken zich vrijwel altijd met water en zand dus een emmertje met schepje en zandvormpjes en ze spelen uren op het strand. Ook Willemstad vonden ze super leuk.

5. Hoe ging het met het tijdsverschil?

Ik probeerde de vluchten zo te boeken dat we zo min mogelijk last zouden hebben van de tijd. Zo vlogen we heen overdag en als je daar dan in Nederlandse tijd om 18:00 u aankomt probeer je om lekker snel een hapje te eten en dan vroeg te slapen. Voor de terugreis boekte wij een nachtvlucht en dan moet je proberen te slapen dan mis je eigenlijk niks. De kindjes hebben de terug vlucht heerlijk geslapen.

6. Waren je kinderen niet vroeg wakker daar?

Ja zeker wel, maar dat vond ik heerlijk want zo hadden wij wat aan onze dag. We lagen iedere dag al vroeg op het strand en het voordeel daarvan is dat je dus nog uit alle bedjes kunt kiezen.

7. Hadden de kindjes last van het tijdsverschil?

Niks van gemerkt. Ze gingen vrijwel iedere dag rond 8 uur naar bed en rond 6/7 uur uit bed. En dat ging eigenlijk boven verwachting goed.

8. Zou je het nog een keer doen zo’n lange vliegreis met kinderen?

Achter elkaar! Het is mij zo ontzettend meegevallen allemaal. Van zon, zee, strand word iedereen gelukkig! Ook de kindjes. Optimaal genoten ook tijdens de vlucht.

9. Wat nam je mee aan speelgoed?

Kleurboeken en stiften, barbies, spelletjes en ieder hun eigen lievelingsknuffel. Daar kocht ik een emmer met schepjes en zandvormpjes en ze hebben zich iedere dag vermaakt.

10. Raad je het aan om met kindjes die kant op te gaan?

Absoluut! Echt genieten om daar te zijn met kindjes en alles samen te ontdekken. Echt een prachtig paradijs! Wij zijn verliefd geworden op Curacao. 🫶

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

2 gedachten over “10 meest gestelde vragen over Curacao met kinderen. ☀️

  1. Hi,

    Je zegt “ Voor de terugreis boekte wij een nachtvlucht en dan moet je proberen te slapen dan mis je eigenlijk niks. De kindjes hebben de terug vlucht heerlijk geslapen.”

    Welke dagvlucht zou ik kunnen boeken voor een terugreis? Heb je een vertrektijd terug voor me?

    Dankjewel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: