Citytrip Madrid ’22Na een lange periode van onzekerheden in de salon. Na heel veel lockdowns. Na weken van verbouwen. Waren wij toe aan een weekendje met z’n tweetjes. Met de kindjes zijn is mijn leven. Daar laad ik van op. En om op te laden daarvan wil ik altijd graag een weekendje met de liefde zijn. Terug naar waar het allemaal begon. Samen. Met z’n tweetjes. Even alleen maar jij en ik. Even een weekendje puberen. En dat hebben we zeker gedaan!


WIJNTJES EN TAPAS

https://cafeandtapas.com/
De hoofd gedachten waren toch wel wijntjes drinken en tapas eten. Echte tapas! Je denkt dat je overal plat word gegooid met Tapas maar dat is echt in de praktijk helemaal niet zo. Het was even zoeken maar al snel vonden wij een heel gezellig zaakje ‘Tapas’. Kan niet missen! We bestelde een lekker flesje wijn en wat tapas. Zo begonnen wij ons weekendje weg. Even helemaal niets. Gewoon lekker een wijntje en wat eten en elkaar. Wat je ook absoluut niet mag missen is de ‘Mercado de San Miguel’. Dit is een soort loods waar ze allemaal kleine zaakjes met eten en drinken hebben opgesteld. Je besteld een lekker wijntje en je kunt alle zaakjes af lopen en overal een tapasje nemen. Ook kun je van alles bestellen overal en dan lekker ergens gaan zitten. En een heerlijk sfeertje! Echt een hele beleving en fantastisch eten. Dan nog een laatste tip voor als je in Madrid bent. Een heerlijk restaurant voor vlees liefhebbers. ‘Guanabara by El Rodizio’ is wederom een hele beleving. Het personeel is geweldig! Dat vind ik altijd wel een pre in een restaurant. Je kunt eerst lekker beginnen met een salade of soepje. Vervolgens komen ze aan tafel met een lekker stuk vlees wat ze ter plaatse voor je afsnijden. Heerlijk vers en mals vlees. Lekker wijntje erbij. Heerlijk eten!

Wijntjes & Tapas


BEZIENSWAARDIGHEDEN


Er is genoeg te zien natuurlijk in iedere stad. Echter als ik bijvoorbeeld Barcelona vergelijk met Madrid is dat natuurlijk appels met peren vergelijken. Madrid heeft een prachtig park ‘Retiro’. In de ochtend naar toe gewandeld. Het lag op ruim 25 minuten lopen van ons hotel. Heerlijk door de stad naar het park gewandeld. Vele mooie monumenten gezien op de wandel route. Prachtige zonnestralen op het gezicht. Aangekomen bij het park keek ik mijn ogen uit. Het begint heel subtiel met mooi gepakte boompjes en mooie kiezelpaadjes. Dan loop je een enorme trap op die je kunt bewandelen via de linkse zijde. Vele honden rennen rond je benen. Hardlopers rennen van links en rechts in beide richtingen langs je af. Voorbij de trap kom je aan bij een prachtig fontein waar je 4 richtingen op kunt. Wij besluiten linksaf te gaan. Langs het water af waar ze aan het kanoën zijn. Er staan hier wat kioskjes met eten en drinken en hier en daar staat een terrasje. Heel erg gezellig sfeertje. Wederom als je het water afgelopen hebt kom je uit bij een fonteintje. Hier besloten wij linksaf te slaan en het park te verlaten. Wij hebben namelijk een tour in het Bernabeu stadion geboekt.

Bezienswaardigheden


VOETBALSTADION


Een weekendje weg met Stefan is een weekendje met een voetbalstadion tour. Ik heb al vele tours gehad. Bernabeu werd gerenoveerd dus die tour was helemaal ellende. Je mocht het veld niet op. Je kreeg geen kleedkamers te zien. Nou ik zal je zeggen je mocht de tribune op om via hoge hoogte het veld te mogen zien. Hele domper. In Madrid is natuurlijk ook Atletico. Die moesten zaterdag voetballen. Ook nog eens thuis. Wij in de taxi. Richting het stadion van Atletico. Met de gedachten dat het niet open zou zijn omdat ze die avond moesten voetballen. Na een rondje rond het stadion zagen we wat mensen lopen met een merchandise tasje. Er was dus ergens wel leven rondom dit stadion. Jawel aan de laatste zijde was er leven. De winkel was open en hadden we gevonden. Ook de tour kon je nog boeken. Wel anderhalf uur wachten. Hebben we ervoor over. Ik moet zeggen deze tour vond ik zelf helemaal gaaf! Echt geen voetbal fan maar dit was echt heel indrukwekkend. Natuurlijk wilde Stefan nu ook naar de wedstrijd. Wat ik zelf altijd enorm veel geld vind. Beetje kou zitten lijden. Ik heb mij er aan toegegeven. De sfeer. De gezelligheid. De drukte. De beleving. Alles was helemaal top! Had het wel rete koud! Het was het allemaal waard. Echt heel tof om mee te maken.

Voetbalstadion


HOTEL


En als laatste wil ik jullie nog even tippen over ons fantastische hotel. Wij boekte alles apart en dat deden wij omdat de vluchttijden in combinatie met hotel echt helemaal niet gunstig waren. Ik boekte de tickets via Ryanair en het hotel boekte ik via TUI. Het hotel heet RIU HOTEL ESPANA. Het is gelegen aan de Grand Via. Dat is de grote winkelstraat van Madrid. Heel veel theaters. Heel veel leuke ontbijttentjes. Ook vele restaurantjes met terrasjes. Winkels als H&M, Primark met 7 verdiepingen echt reusachtig, Mango, Stradivarius, Ale-Hop, Adidas, Zara etc. Ook aan het einde van de straat kun je een andere straat in daar vind je grote merk winkels als Miu Miu, Louis Vuitton, Chanel, Prada etc. Bij het hotel staat een Piccolo. Een man in een heel chique kostuum die je netjes binnen laat als je aan komt. Overal word je netjes geholpen. Je krijgt een pasje die je moet scannen bij de liften. Er zijn 6 liften. Je kunt naar je eigen verdieping, naar de verdieping met het restaurant, naar de verdieping met het zwembad, naar de gym en je kunt naar de verdieping met het dakterras. Verder kun je niet rond gaan zwalken op een verdieping waar je dus niks te zoeken hebt. Hele mooie kamers. Nette badkamer. Alles was nog vrij nieuw. Rook lekker fris. Kamers waren schoon. Bedden lagen echt fantastisch. Genoeg fijne kussens. Geen warm dekbed maar wel een heerlijk warm fleecedeken. Loved it! Als je het hotel uitstapt heb je meteen een taxi strook waar taxi’s op en af rijden. Ook de Metro is op de hoek van de straat. En voor de hop on hop off bus is ook een halte op de hoek bij het hotel.

Madrid ’22


Een dikke vette 10 voor dit weekendje weg. Niks is tegengevallen. Alles was top. Corona maatregelen niks meer van te merken. Alleen met vliegen QR code nodig en mondkapje in het vliegtuig en in openbare ruimtes. Aanrader voor wie er even lekker tussenuit wil!

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: