Schijnt er nu ook weer licht aan het einde van de tunnel?

Zo wat een nieuws weer. Een lockdown. Weer mijn zaak dicht. Weer een financiële onzekerheid. Ja ik had een buffer maar die is nu toch echt helemaal de min in geraakt. De kosten van mijn bedrijf gingen zelfs omhoog na de vorige lockdowns. En oh ja mijn huurbaas gooide de huur nog even ter correctie van 2 jaar omhoog want dat was hij vergeten te doen. Om nog maar stil te houden over mijn privé leven. Of ik er klaar mee ben? Dat is nog al zacht uitgedrukt. Ik ben woest!

De regels, de leugens, het gezever overal omheen. De druk op de zorg. Dat die beste meneer Rutte een aantal jaren geleden het domme besluit nam om te bezuinigen op de zorg heeft niet alleen nu maar al jaren de nodige stress en ellende met zich mee gebracht. Je mag je fouten toegeven hoor Rutte. Laat er vooral niet al die mensen voor op draaien nu. Ik heb nog minimaal 15 maanden salaris van je tegoed beste meneer Rutte. Je hebt me bestolen. Niet alleen mij maar miljoenen met mij. De zorg heeft het zwaar hoor ik ‘m zeggen. Gelukkig kunnen zij wel nog hun rekeningen betalen, hebben ze wel nog brood op de plank en hebben ze geen schulden door onterecht toedoen. Dat er meer personeel nodig is ben ik het zeker mee eens. Ik ben altijd door het dolle heen als mijn agenda zo druk is dat ik twee uur langer open moet en dat ik geen pauze kan nemen dan weet ik dat het goed druk is en dat ik mijn werk goed doe. Enkel nu kan ik zeggen dat ik mijn deuren dicht heb en door mijn financiën scroll om te kijken wat ik kan skippen of waar iets te regelen valt.

Geen steun want je partner verdient meer als 1000 euro per maand. Natuurlijk verdient hij dat. Als je voor 1000 euro per maand werkt en alles kunt betalen dan ben je echt behoorlijk uniek. Ja sluit je deuren dan ga ergens anders werken. Ook zo’n zin die je overal om je oren krijgt gesmeten. Ken je dat verhaal van een meisje dat hard gestudeerd heeft, alles zelf betaalde door na school elke avond en in het weekend te werken. Meerdere diploma’s haalde en ging werken met een goed salaris maar er was een droom. Nog een studie uiterlijke verzorging te volgen en ooit een eigen zaak te openen. Dat zelfde meisje werd op haar 19 de ziek maar zeurt nooit en gaat door terwijl ze eigenlijk op 28 jarige leeftijd afgekeurd zou worden en dit niet accepteerde. Zat niet in haar. Dat meisje kreeg een vriend en een gezin. Van de drie mooie meisjes verloor zij er één door een ernstige hersenafwijking. Ze ging door voor haar gezin en opende haar eigen zaak in een prachtig pand. Het liep als ze had gehoopt, ze werkte hard en nam personeel aan. Een droom wat uitkwam! Mede door kei hard werken. Zo mooi dat er nog een lichtpuntje was na die donkere tunnel. Ze leefde weer op en er was weer plek voor fijne dingen die vreugde gaven. En toen kwam de lockdown. En toen kwam er nog een lockdown. En zelfs daarna kwam er weer één.

Schijnt er weer licht aan het einde van de tunnel?

Een maand zeggen ze. Iedereen weet dat dat een leugen is. En niemand maar dan ook niemand laat van zich horen. Ja zo in de wandelgangen hebben we de grootste praat. Ik ook hoor! Nu moet er echt iets gebeuren. Geen idee nog hoe. Wat als ik mijn zaak open houd? Er verteld iemand dat ik open ben want zo zijn mensen. Ik krijg controle en ik krijg misschien eerst een waarschuwing en daarna een boete. Die boete betaal je niet want ja het is mijn zaak ik doe niks geks. Ik laat het voorkomen. Waarschijnlijk verlies ik want die mensen in die rechtzaal zijn ook omgekocht en zo kan je boeken schrijven met deze onzin. Toch ben ik benieuwd of ik ze kan aanklagen omdat ik mijn zaak dicht moet doen zonder enige goede reden wat onderbouwd is.

Al bijna 2 jaar is mijn zaak open zonder besmetting vanuit mijn zaak. Ik ben dus geen irritatie bron of sorry besmettings bron was het. Toch ontneemt iemand mij mijn inkomsten en ik kan niks doen? Dus ik kan zomaar berooft worden van mijn geld? Dit moet toch aan te klagen zijn? € 0 krijg je als ondernemer. Die mooie praatjes bij de persconferentie zijn echt slap gelul, is niks van waar. Ik ben er klaar mee! Wat kan ik doen? Wie kan mij helpen? Samen! Samen moeten wij dit doen. Niet die klote corona maar opkomen voor onszelf. Voor onze toekomst. Voor onze kinderen hun toekomst. Sta op! Word wakker! Help elkaar en laten we samen opkomen voor onze rechten.

#gezin #financiën #lockdown #samen #helpmee

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: