Vakantie naar het buitenland 2021

De vakantie kwam weer dichterbij en wij twijfelde enorm of wij wel of niet op vakantie zouden gaan naar het buitenland met het vliegtuig. Al die regels hoorde ik iedereen telkens zeggen. Stefan was wel al overtuigd en boekte dus een vakantie naar Mallorca in Spanje. Ik zelf was nog niet overtuigd maar oké er is al geboekt ik zal wel moeten was nu de gedachten.

CODE ORANJE

Ja hoor daar was code oranje voor Spanje en dat betekent dat je niet verzekerd bent als je toch gaat dus dat vond ik helemaal niks. Gelukkig had Sunweb een super deal dat je dus altijd mocht omboeken indien een land op oranje zou springen. Dus wij gingen weer gezellig op de bank met de tablet, op zoek naar iets anders.

GRIEKENLAND

Twee jaar eerder waren wij al eens naar Griekenland gegaan. Ik houd van dat land, lekker eten, altijd mooi weer, aardige mensen en mooie stranden. Als ik ergens een zwak voor heb is dat mooie stranden ik heb een hekel aan zwemmen in de zee iets met doodsangsten voor alles wat er onder mij leeft of zo. Dus Griekenland Kreta Chersonissos lekker op Star Beach Village gewoon omdat het kan en de feestjes hier niet door gaan door corona. Nu dus een pluspunt voor ons dankzij de corona, eindelijk iets positief aan die gekkigheid.

VOORBEREIDINGEN

Ik hoorde iedereen alleen maar klagen, je moet zo veel regelen, er zijn zoveel maatregelen daar, je mag niks, je moet dit je moet dat kreeg er al helemaal de zenuwen van. Dus wij savonds weer op de bank met de tablet en alles uitgezocht. Je moet een PLF formulier invullen en dat kan gewoon thuis niks geks aan geen gezondheidsverklaring het is gewoon een formulier wat ze naar mijn idee altijd vragen aan de balie bij het inchecken maar nu moet je dat vooraf invullen dat idee meer. Met wie reis je, waar ga je naartoe, welk vluchtnummer hebt je en de paspoortgegevens dat is alles.

TESTEN

Ja testen dat moet, daar kom je niet onderuit en nee ik ben niet gevaccineerd door mijn eigen gezondheid geen zin in heb al genoeg ellende in mijn lijf waar ik niet voor gekozen heb dus voor mij nu prima zo. Ook de artsen en GGD geven er geen groen licht op dus win win voor mij. Het testen was ook binnen 5 minuten geregeld op zondag getest en maandag ochtend de uitslag.

TESTEN VOOR TERUGREIS

Ook moet je je laten testen voor de terugreis. Hier in Chersonissos is dat prima geregeld, er zijn 3 plaatsen in Chersonissos zelf waar je dat kan laten doen. Terug is het wel maar 24 uur geldig en de PCR test duurt 24 uur voor je de uitslag hebt dus wij gaan voor een Antigeen test daar heb je de uitslag binnen 15 minuten de uitslag van binnen en kost maar € 20. Vlieg je met Sunweb dan worden deze kosten vergoed.

EINDCONCLUSIE

Twijfel je nog om op vakantie te gaan, Griekenland is dus wat mij betreft helemaal dikke prima. Gewoon lekker gaan en zeker als je geen klachten hebt is er geen reden tot paniek. Optimaal genieten hier in de zon en in het water, heerlijke eten en even helemaal niks moeten.

Fijne vakantie allemaal!

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Eén opmerking over 'Vakantie naar het buitenland 2021'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: