17 kilo afvallen, hoe dan?

Afvallen… Het is geloof ik de dagelijkse struggle van iedere vrouw. Ik moet zeggen dat ik zelf ook wel vaak bezig ben met mijn lichaam. Door mijn reuma moest ik veel medicatie slikken en daar kreeg ik zoveel bijwerkingen van dat ik daar dus vanaf wilde. Gezond leven en bewegen was in mijn ogen de sleutel naar het kunnen stoppen met die medicijnen dus dat was mijn doel.

Het begin…

In Augustus ben ik bevallen van Nora wat een prachtige wending werd in ons leven. Toen woog ik 76 kilo en natuurlijk dat komt door de zwangerschap dat begrijp ik maar de kilootje moesten er wel weer af. Toen ik 7 jaar geleden voor het eerst zwanger werd woog ik 55 kilo ik ben maar 1meter60 dus dat is een prima gewicht. Er moest wel even een plan komen hoe ik dit wilde aanpakken het afvallen na de zwangerschap, en een doel vast leggen is ook niet geheel onverstandig het moet wel realistisch zijn. Als je nooit 65 kilo gewogen hebt moet je niet het doel hebben om 58 te willen halen bijvoorbeeld.

Eet patroon 🍽

Ik hou van eten en ik hou van snoepen en dat is iets wat ik niet wilde veranderen. Wel heb ik wat dingen ingeruild voor andere dingen zoals brood vervangen door rijstwafels en crackers en dat nam mijn opgeblazen buikje al weg. Het is even doorzetten want je hebt in het begin nog echt het hongergevoel maar dat neemt binnen enkele weken af. Neem desnoods een crackertje extra als je nog honger hebt of een banaantje die vult ook redelijk goed. Verder eten wij in de avond gewoon normaal wel aten wij veel kant en klare pak maaltijden zeg maar dus wel gewoon zelf koken maar dan zat er een zakje saus in wat je moest mengen met water die zijn gewoon niet zo gezond.

Mijn eetdagboek

Ik ontbijt met een schaaltje cornflakes met melk en een kopje thee. Als ik de kinderen heb weggebracht en in de salon aankom neem ik nog een stukje fruit en een kop thee en een glas water. In de lunch neem ik 2 crackers met sambal smeerkaas en een kop thee en een glas water. Als ik de kinderen weer een opgehaald en thuis kom rond 3 uur dan neem ik weer een kop thee met een koekje en dat is geen verantwoord koekje maar gewoon echt een lekker koekje. Met het avond eten is het altijd verschillend, pasta, aardappelen, bami of nasi, groenten, vlees en een glas water kwa eten gewoon alles door elkaar en daar is het ook geen speciaal dieet aanwezig. In de avond nog een kop thee en een glas water met een koekje ook hier weer geen verantwoord koekje gewoon lekker. Waarom heb ik ge dieet gevolgd, omdat mijn mening is dat een dieet geen zin heeft. Je moet ooit weer normaal gaan eten en dan kom je altijd aan. Je kunt beter verantwoorde keuzes maken als minder eten of gaan shaken denk ik.

Slimming producten en sporten

Ik heb een app op mijn telefoon speciaal voor vrouwen waar hele gerichte oefeningen in staan en elk onderdeel heeft 3 niveaus dus voor elke vrouw zeker een niveau wat bij haar past. Ik heb de Slimming Tea van LPG gebruikt deze thee zorgt ervoor dat het lichaam vocht gaat elimineren dat is nodig om vervolgens vet te kunnen verbranden. Na die 2 weken heb ik de Orange Peel Stop Sticks deze sticks nemen de cellulite af en werkt als een vetverbrander en ik gebruikte de Slimming Shots 2 weken dit ook een vetverbrander daarbij ben ik 2 weken nonstop gaan sporten met de app elke dag een uur gesport. Daarna over gegaan op 2 keer per week sporten en na 3 maanden woog ik 66 kilo ik was toen al mega trots op mijzelf maar mijn doel was 59 in ieder geval onder de 60 dus er was nog werk aan de winkel.

De laatste kilootjes

De laatste kilootjes zijn het zwaarst zeggen ze en daar ben ik het zeker mee eens maar ook die kilootjes kunnen er gewoon af als de motivatie daar is komt de rest vanzelf. Wederom de Slimming Shots én veel oefeningen met de app elke dag een paar minuutjes. Nog 1 tipje van mij stop of minder met het nuttigen van alcohol. Dat is de grote boosdoener met heel veel suikers.

Mijn voor en na foto van links Januari 2021 en rechts Maart 2021

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: