Verbouwen of verhuizen?

Je kent het wel de eeuwige discussies als je het niet eens bent met elkaar, en wie overtuigd uiteindelijk wie? Hier dus ook al jaren aan de gang haha maar de knoop is doorgehakt… En wie overtuigde wie? Lees het snel verder in mijn blog over ‘verbouwen of verhuizen?‘.

Stefan en ik hebben in 2012 dit huis gekocht waar wij nu wonen, de hele goeie tijd waar je gewoon nog een bod kon doen onder de vraagprijs. En dan hadden wij nog het geluk of ja geluk klinkt zo niet goed gekozen hier maar de bewoners van ons huis waren overleden en de broers van de bewoonster moesten het huis verkopen en het liefst zo snel mogelijk want hun woonde hier ver vandaan dus iedere keer op en neer rijden voor een bezichtiging werd heel vervelend.

‘Een mooie kans met enorme ruimte door de prachtige vide.’

Stefan ging niet mee naar de bezichtiging en ik was op slag verliefd ik had zelf de opleiding interieurstyling gevolgd dus ik zag ook veel opties in dit huis. Helemaal leuk ik wilde het zo snel mogelijk hebben! Stefan zei doe maar een bod we kijken wel of het lukt. Bod prijs was ver onder de vraagprijs maar ze gingen akkoord, fantastisch! We namen nog een bouwdepot en hebben alles naar onze wens gemaakt.

9 jaar later…

Inmiddels wonen wij hier 9 jaar en zijn wij 3 dochters rijker! Heerlijk maar we merken nu toch wel dat we wat anders willen en dat de ruimtes niet meer voldoen aan onze wensen dus wil ik heel graag verbouwen en Stefan wil heel graag verhuizen. Maar even serieus mensen die prijzen van nu zijn toch niet meer normaal! En ja je hebt overwaarde op je eigen woning maar dat moet dan ook weer in een nieuwe woning, en hier hebben we al bijna 10 jaar opzitten dus hier wonen wij goedkoper als dat we nou zouden verhuizen en ook als we gaan verbouwen zitten we nog steeds goedkoper als dat we naar een andere woning zouden gaan. Maar zo zag Stefan dit dus niet… Die is van kant en klaar is het makkelijkste en ik ben van alles naar je zin maken. Dat werden ellenlange discussies en wie had nou de beste argumenten?

‘ Het is geen kwestie van wie er wint maar wie heeft de beste argumenten. ‘

Stefan is van makkelijk en geen rommel en ik ben van het moet eerst een rommel zijn wil het mooi worden. Een huis kopen moet dan helemaal naar mijn zin zijn als we gaan verhuizen, een ligbad, grote tuin, mooie logische keuken, 4 slaapkamers, ruime badkamer en veel ruimte beneden zodat er ook een speelkamer gerealiseerd kan worden. In dit huis hebben wij een ligbad, hebben wij ruimte op zolder voor een ruime 4de kamer én wasruimte, er is ruimte om een ruime badkamer te realiseren en wij hebben al een speelkamer. Alles is wat ouder en wil ik graag in een nieuw jasje steken maar het is er wel allemaal. Én ik had naar mijn idee het doorslaggevende argument of ja 2 denk ik of naja misschien wel 3…

1 Hier is Eva geboren en hier leeft Eva nog het meest voort, verhuizen breekt mijn hart dat voelt als voor altijd afscheid moeten nemen.

2 Wij wonen 2 minuten lopen van de school af, dus Yara kan straks als ze dat wil zelf naar school lopen zonder dat ik mij druk moet maken.

3 Wij voelen ons thuis in dit huis, en ja ook Stefan en ik ben al zovaak verhuist in mijn leven ik voelde mij nooit ergens thuis en nu wel eindelijk. Dat is echt heel belangrijk voor mij.

‘ Meten is weten. ‘

En echt de ruimte is er maar er moet mega veel gebeuren! Meten is weten zeggen ze altijd dus na enkele opmeet sessies kwam ook Stefan over de brug en wil hij toch verbouwen. Of dat echt zo is of dat hij denkt dan is mevrouw tevreden en is deze discussie voorbij geen idee maar ik vind het super fijn en het geeft meteen al rust want ik kon al huilen bij het idee dat ik hier de deur voor altijd achter mij dicht zou moeten trekken voor een andere woning. Doei Eva, doei fijn huis, doei grote liefde.

Eind conclusie… Wij gaan dus verbouwen van boven tot benenden, van links naar recht en van hoek tot hoek echt alles gaan we aanpakken. Ik verbouw het liefst alles om beurten maar Stefan wil het liefst alles in één keer. Ik ben lichtelijk autist en hou van structuur dus mij lijkt het logisch van boven naar beneden te werken. Soms kunnen wij wel wat hulp gebruiken. Heb jij ideeën of tips of heb jij een goed advies in welke richting dan ook let me know! Misschien heb of ken jij wel iemand die een bedrijf heeft en ons wil helpen?

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: