21 weken zwanger

Waar zal ik beginnen, want jeetje wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden…. Mijn laatste blog was over het gesprek in Maastricht, gaan we IVF doen of bewandelen we de gewone weg. Ik keek er zo ontzettend tegen op, totaal geen idee wat ons te wachten stond. De keuze was voor ons snel duidelijk, IVF gaat voor ons te lang duren dat willen we niet. Klinkt hard vind ik er zijn natuurlijk stellen die geen keus hebben….

Ik stopte nog voor het gesprek in Maastricht met het slikken van dé pil, want voor mijn gevoel ging daar ging ons avontuur beginnen. Na de eerste maand van proberen wist ik dat het té snel zou zijn maar je weet het nooit. Helaas niks gebeurd we proberen gewoon weer verder. De tweede maand ook niks. De derde maand nog veelste vroeg om te kunnen testen maar toch had ik een test gehaald, ik voelde dat het weleens goed kon zijn. De test gaf 2 streepjes 1 héle lichte dat wel maar hè een streepje is een streepje niet waar.

Ik was blij én heel bang want wat nu…. Stefan zat op de bank met Yara en ik zwaaide van boven met de test, een big smile van oor tot oor. Stefan wist meteen wat dit betekende en Yara zat ons stom verbaasd aan te kijken, waarom huilen jullie vraagt ze. Ik weet niet eens meer wat voor slecht verhaal we ophingen maar Yara geloofde het gelukkig. Voor Yara moet dit nog tot zeker na de vlokkentest een geheim blijven. Ja leuk we zijn ontzettend blij maar je weet dit is pas het begin van de onzekerheid. Met 12 weken zou er een vlokkentest plaatsvinden en ik ben nu pas 4 weken, nog even geduld.

Enorme struggles met gevoelens nenen de vrije loop. Natuurlijk komt Eva elke dag in je gedachten voorbij. Je voelt je soms schuldig, slecht of een harteloosmens en natuurlijk is dat niet zo maar je gevoelens kunnen soms gekke dingen doen. De uitgerekende datum is 27 augustus. Eva werd geboren op 22 augustus 2016. Eva overleed op 24 augustus 2018. Eva werd begraven op 31 augustus 2018. Ik weet het nog goed dat ik samen met Eva op schoot in het ziekenhuis op de IC zat haar laatste uren samen knuffelen en ik vertelde verhaaltjes en zong liedjes. Ik vertelde Eva ook dat ik haar nooit zou loslaten en dat ze altijd bij ons mag blijven. En als het mogelijk zou zijn dat ze terug mocht komen in een gezond lichaam, terug komen bij papa mama en Yara. Hoe bizar is het dan dat je nog een wondertje mag verwelkomen, LBSL gezond verklaard en uitgerekend zijn op 27 augustus en dat we ook nog een meisje krijgen. Ik zeg een geschenk vanuit de sterrenhemel waar uit Eva met ons mee kijkt. 🌠

Een goede uitslag van de vlokkentest, totaal geen LBSL bij de baby te vinden 🙏 Geen drager, geen LBSL gewoon LBSL loos. De eerste in ons gezin, hoe is het mogelijk! Nu kunnen we gaan genieten. De 20 weken echo zag er goed uit, geen afwijkingen te zien en laten we het hopen dat dit zo blijft. We denken veel na over ons gezin straks met de baby erbij. Onze derde dochter, zij zal straks door ons huis lopen en naar foto’s kijken van haar zusje. Een zusje dat ze niet kent en nooit gaat ontmoeten maar wel haar zus is. Wat een gek idee, hopelijk kunnen wij haar laten voelen hoe bijzonder en geliefd zij was én blijft in ons gezin. Ik kan er uren over praten, haar mooie oogjes, haar lieve lach, haar super sterke wilskracht zij was zo ontzettend bijzonder.

En dan nu die gekke corona tijd. Ik laat me niet gek maken, we genieten van al het moois in ons gezin en al het moois wat nog komen gaat. Natuurlijk is het een bizarre nare tijd waarin veel mensen het leven moeten verlaten, wij weten als geen ander hoe het is om iemand dierbaars te moeten laten gaan. Niemand of niets verzacht die pijn alleen jij zelf kan er mee leren omgaan en het een mooi plekje leren geven in jou bestaan. Het leven is nou eenmaal niet voor altijd, de een moet sneller gaan als de ander. Het zal allemaal wel zijn eigen reden hebben denk ik maar…. Ik geniet van elke dag en nee niet elke dag is hetzelfde of net zo leuk maar ik probeer er wel elke dag een leuke mooie dag van te maken. En nee ik ben niet elke dag 100% goed gehumeurd maar hè dat hoeft ook zeker niet! Geniet van wat je hebt, probeer te dromen en geloven in dingen en bewandel het pad dat jouw gelukkig maakt óók als er weleens iets verandert op je pad waar je nog zo hard in geloofde of van droomde omarm het, geef het een mooi plekje het zal met je mee lopen in je hart het is een mooie herinnering geworden, herinneringen blijven voor altijd!

Gepubliceerd door Nikita Timmerman

Mama van drie mooie meisjes waarvan één een engeltje. Mijn kinderen zijn mijn alles. Content creator is mijn creatieve uitlaatklep. Schoonheidsspecialiste is mijn passie. Levensgenieter met een gouden randje. 💛

5 gedachten over “21 weken zwanger

  1. Hallo nicht,wat heb je het weer mooi omschreven❤
    Heel veel 🍀en liefde❤ in jullie leven. Het is jullie iedergeval gegund dikke 💋en knuffel ❤

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: